Cirkeltraining en instructeur cirkeltraining.

Cirkeltraining is een leuke manier om met je hond samen te werken.
Het werken rond de cirkel zorgt voor een sterke vertrouwensband met je hond.
Je hond leert goed op jou te letten….er volgt steeds iets leuks !

Als de hond eenmaal door heeft dat hij buiten de cirkel moet blijven en dat op het baasje letten steeds iets leuks oplevert kunnen er toestellen bijkomen.
Dit kunnen agilitytoestellen zijn (bv tunnel, band,sprong) of een targetstip om daarop distancecontrol te doen. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.
De hond gaat leren om die toestellen op commando te nemen.

Cirkeltraining kun je oneindig uitbreiden en is een leuke sport die door elke hond beoefend kan worden. Een hond met blessures kun je trainen met bv alleen de tunnel.
Cirkeltraining Basis :
In deze workshop leer je met je hond te werken op 1 cirkel. Met een stappen opbouw van de oefeningen worden er tevens variaties aangebracht.
Je kunt na deze workshop thuis aan de slag om er een leuke routine van te maken.Cirkeltraining is voor iedereen goed te doen, er is niet veel materiaal voor nodig om al een heel eind te komen.

Honden die een basis gehoorzaamheid hebben kunnen meedoen, jong of oud groot of klein het maakt niet uit. De Oefeningen worden aangepast aan het kunnen van de hond.Heeft je hond gewrichtsproblemen en mag b.v. niet springen. Dan werken we met andere attributen.

De instructeurs workshop Cirkeltraining beginners en gevorderden zijn beide opgenomen in de lijst voor nascholing van gecertificeerde instructeurs RvB. Elk voor 15 punten.