Wie zijn wij

Stichting HondenSport Woof@Work

Woof@Work bestaat uit 2 instructeurs. beide personen zijn actief bezig met honden.
Niet alleen met hun eigen honden maar zeker ook met cursisten en hun honden in de vorm van lessen geven voor de Stichting HondenSport WoofatWork in de Fun Class.
Naast de Fun Class hebben zij WOOF@WORK opgezet om specifieke, workshops te kunnen geven in minder bekende hondesporten aan kleine groepjes geinteresseerden in omgeving Maastricht dan wel op locatie in Nederland, België of Duitsland. 

Beide volgen regelmatig zelf workshops in en buiten Nederland en op allerlei gebieden voor allerlei toepassingen niet alleen hondensport maar wel altijd in het kader van honden welzijn.

Rachelle Huismans

De liefde voor honden zat er bij mij al vroeg in. Het begon echter pas goed toen er een eigen hond kwam met de naam Shaggy, een American Bulldog. Shaggy groeide uit tot een beer van een hond. Samen hebben we uiteindelijk gehoorzaamheidscursussen t/m GG1  gelopen. Na verloop van tijd kwam ik aan het punt dat ik meer wilde dan ik met Shaggy kon doen. Ik wilde heel graag verder gaan in de hondensport dus kwam er een tweede hond, Nina. Nina is een kruising boxer x Mechelse herder. Nina hebben we als eenjarige herplaatser in huis genomen. Samen hebben we GG, agility en fly-ball gedaan. Na het overlijden van Shaggy kwam de Laekense herder met de naam J.M. Pfaff als verwachte sportieveling in ons leven. Hij is op dit moment mijn geliefd trainingsmaatje.

Milko Kurvers

Van huis uit ben ik opgegroeid met honden. Mijn ouders hebben diverse honden gehad, van teckel tot en met Mechelse herder.  In mijn jeugd ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het opvoeden van honden door het lopen van een gehoorzaamheidscursus met een Duitse dog. Mijn eerste eigen hond was een Jack Russel. Een prachtige ruwhaar met een sterk eigen willetje. Daarna volgden op twee jaar tijd, twee Kerry Blue Terriers. Met de oudste Kerry ben ik gehoorzaamheid gaan volgen en hebben we het GG2 niveau behaald. De jongste Kerry had veel meer plezier in Agility.  Na het overlijden van beide honden kwam er een nieuwe type hond; de konings poedel. De eerste, Pippa, werd al snel gevolgd door de tweede met de naam Latte. Beide hebben wat aan gehoorzaamheid en agility gedaan en heel veel andere hondse sporten en bezigheden. Ik vind het heel belangrijk dat ik een goede relatie met ze heb. Dat is voor mij belangrijker dan dat ze welk kunstje dan ook beheersen.